Galen lillajul

Jag har verkligen haft en udda lilla-jul. Vanligtvis firar vi första advent med minijul, det vill säga chokladtomtar och julkalendrar i alla möjliga former. Den här gången var mamma på arbete, jag for med sötnosen till hans mamma och hälsa på (mamman, systern och kusinen samt husdjur) vilket var riktigt mysigt. Sen bar det av till sötnosens kompisar! Det, må jag säga, var annorlunda! Alla i ett litet rum framför Toy Story 3.....moget? nej, men kul.

Ett sånt mysigt gäng! Hah, där fanns visst en udda fågel som inte annars brukar finnas där vad jag hört. Pratsam figur.

Å så den lurviga, den smarta, den annars bara trevliga, de tysta... Gulliga är de i alla fall. Fast visst var det avigt att vara enda tjejen i pojkgänget. som dessutom (vad jag vet) är i genomsnitt 3 år äldre än jag. Mysigt.

Kom hem kl 2 på natten. Det var en udda, men trevlig lilla-jul!

Tjenixen

Är aningen rastlös, skall fixa på filosofi uppsatsen förre jag lämnar in den pånytt. Vad skiljer människan från djur?

"Att döda en "människa" känns svårt
Att döda en "fiende" känns redan mindre svårt
Att döda en "gul apa" börjar kännas märkvärdigt lätt
Likväl är det samma biologiska varelse
som dör
"


Sommarminnen

Pictures near my home.





Julklapps ideér till höger och vänster!

Ojojoj, var just inne på världens bästa sida för den som söker roliga/kluriga/mysiga/intressanta julklappar eller bara något extra till sig själv! Mulletoi.com har allt möjligt och lite till;

Över makabert dusch-draperi

Digivideokamera som också fungerar som webbcam

 

Allt från skräckinjagande dusch-draperier, minivideokameror, uppblåsbara dockor (!), smarta väckarklockor, svordomsboxar, vinflasks lås/klurigheter, med flera ända till inrednings detaljer, strobo-ljus, uv-lampor, dj-kit, mikroskop, pruttkuddar och spel samt dryckes spel saker. Man skulle kunna surffa vidare i all oändlighet!

Tappar du bort dina nycklar? Nu kan du vissla, å de svarar! vill du ge en oförglömlig present, Dig, till present åt din pojkvän? Eller vill du jäklas med arbetskamrate eller till och med ge en hint till en vän att sluta röka? Det finns allt och lite till, ideér som räddar en från julklapps stressen!


Den hostar och kvider!
Den hostar!

Ha det så trevligt i julstressen, jat jar en kopp varm choklad och läser en Kalle Anka!

Geografi-"katastrofkursen"

Ahh, älskar geografi, nu är det kursprov för kursen "Riskernas och möjligheternas värld" det vill säga katastrofkursen.

I kursen så behandlas alla möjliga hasarder, dvs. risker. Land luft och hav har alla sina risker. de drabbar lokalt, nationellt, kontinentalt och globalt.exempelvis miljörisker, naturkatastrofer m.f.

Det kan vara jäkligt deprimerande ibland, med tanke på att storleken då faran oftast räknas i förstörelse å lik. Underbart eller hur?

Nu skall jag plugga, så ni får klara er själva ett tag.

Funderar på att starta en blogg på engelska, dels för övning och dels för att experimentera lite, vad tror du? Är det helt korkat eller?

Lik minskar fängelsekostnader!?

Ja, dom har verkligen tagit sjöröveri på alvar. 400års fängelsestraff. Låter helt normalt!...eller så inte?

Ja man skulle ju tro att man kan säga "livstids fängelse" men nejdå. Det blir 400år i stället, har möjlighet till villkorlig frigivning efter halva tiden kanske? Suveränt.

Kanske man måste fylla ett visst kvot med fångar, och vill minska kostnaderna?  Då är det ju ett bra sätt att fuska, "400 års fängelse, du dör om ca.50 år kan vi ju gissa, sedan har vi din kropp här i ytterligare 350år, utan matkostnader dessutom"



Ett sånt samhälle, komiskt men i alla fall, lite onödigt eller?


Du där! Tar du p-piller?

Alla ni därute i den stora vida p-pillersvärlden. Visste ni att p-pillren innehåller ett starkt hormon? Jag antar att de flesta vet det.



Visste ni att det inte finns något effektivt sätt att filtrera bort hormonet från avfallsvattnet?

Visste ni, att detta minskar fisk-arters förökning?

Tro det eller ej, samma hormoner som du tagit i p-pillerform finns kvar i vattnet, därifrån får fiskar i sig det, och andra människor!!! Du dricker alltså andra människors p-piller hormoner.

Trots detta så är koncentrationen inte tillräckligt hög för att man kan strunta i p-pillren och bara dricka kranvatten som preventivmedel. Men det naturliga urvalet påverkas ju såklart mindre trevligt....


Muterade arslen

Jösses va jag blev förvånad just, en vän till mig startade en väldigt laddad diskussion!

Han sa; Mina bröder vet att alla kvinnor e ute efter samma sak....o e typ likadana....ba i skillda paket o den saken e pengar.

Jag flippar ut, feministen i mig skriker "halt, till attack!"

Ett sånt blodbad XD, nånej, men jag vill kastrera hans bröder, den saken är klar.

Till slutet an den korta men hetsiga diskussionen tillägger han att han märkte att jag tog sida ganska snabbt, jag blir såklart slagen med förvåning, jag är mer för en filosofisk form av tänkande.

Fick förklara mig lite, min mening va ju inte att ta sida direkt, men när han började så starkt med att kvinnor utnyttjar män och är till ingen nytta så blev det svårt att hållas neutral, försvar mot attack!

Men seriöst, Hans ärade bröder måtte härstamma från 8000f.kr.


Nå smaken är som baken! i detta fall en grovt muterad bak.

Jag tar inte ställning åt ett eller annat håll, men jag har mer erfarenhet av kvinnans synvinkel så jag kan mera av den sidan ^^

Veckoslut igen!

Ännu ett veckoslut! själv har jag inga planer, måste antagligen hjälpa till med att ordna ett av de största loppisen på ön. 13 personer hittills hämtar saker, tre eller fyra våningar att fylla i en gammal restaurangbyggnad!

Vad skall ni göra i veckoslutet??

Öppenhet är a och o

Allt går att fixa med att prata, bara alla vill det och har en förmåga att lyssna och argumentera.

I vanliga fall väntar man sig att härnäst kommer "vi skulle kunna skapa fred på jorden" el dylikt, men jag tror att krig är oundvukligt för människan.

Vad är er åsikt om detta? Kan krig undvikas eller bör den ens undvikas?

Lata läkare löser inte problem!

Hälsovården har utvecklats en hel del enligt Lars Loman, som har en livstids erfarenhet innom läkaryrket, som intervjuades i Åbo underrättelser 18.11.2010.
Han började sin läkarbana 1973 som hvc-läkare i Joutsa, från 1977 jobbade han två år på Mjölbolsta sjukhus för att sedan komma till Pargas 1 september 1979. Nu är det hans tur att gå i pension.

Foto: Folke Pahlman


– Framstegen är många. Hit hör klart bättre undersökningsmetoder som magnetröntgen, datortomografi och ultraljud.
Det är redskap ger läkaren möjlighet att undersöka och se med egna ögon, utan att det gör fysiskt ont hos patienten.

Han medger dock att vissa saker var bättre förr.

– För oss läkare var det framför allt lugnare. Nu blir arbetet hela tiden jäktigare. Förr tänkte man inte så mycket på ekonomin utan mera på patienten. Hela hälsovården har blivit teknokratisk, det mänskliga har fått mindre utrymme. Ekonomin styr, sjukhusen har blivit stora fabriker med regler där patienterna utgående från en diagnos placeras och sköts i fack.
Att helt privatisera hälsovården tilltalar inte. Den ska i första hand handhas av samhället, annars blir det bara business, menar Loman.


Medicinen har otvivelsaktigt blivit bättre, och tekniken allt enklare att få tag på. Man får fråga sig om inte alla dessa hjälpmedel i läkekonsten leder till att de nya läkarna är latare, och sämre på att ge diagnoser. Jag tror det ligger till på det här viset eftersom jag har hört om flera tillfällen då diagnoserna varit amatörmässiga. En nära bekant klagade över värk i benet. Enligt läkaren var det någo form av inflammation, då värken pågått i fyra veckor blev det ändring i planerna, det var frågan om en blodprobb i benet. av vad jag har fått höra hittills så kommer han att få ta mediciner resten av livet för detta problem.

Det må så vara att tekniken blir bättre, precis som Loman sa, men om läkarna börjar slappa och patienter förblir en fråga om ekonomi med ett namn som så fort som möjligt skall bort från sjukhuset så blir hälsovården inget mer än ennu en marknad.

Säg JA! till individen!


Teater skräck

Den uråldriga klassiker Dracula. Vad kan man säga?

Ett obligatoriskt teaterbesök betydde följande saker för mig idag:
-vanlig skoldag
-sluta runt 14 nånting, vänta/läsa.
-Sväng till butiken
-Ett besök till kebun (kebab/pizzeria på ön) med 5 andra kompisar
-På en kopp kaffe till huset mitt emot (bar/restaurang/hotell...)
-vänta ute ytterligare en kvart, fler kompisar + resten av klassen joinar
-ca. en timmes bussresa + biologiprovs övning
-TEATER
-timmes bussresa hem + biologiprovs övning
-ca kl 21.30 är jag ÄNTLIGEN hemma efter en lång och rolig dag överallt!
-aktivera "kaffemissbrukar mode" för sistaminutenläsning inför biologiprovet direkt på
morgonen, en obligatorisk fråga +2 av 3 essä svars frävande frågor -.-

Löv itt! (int min vanliga stil, men orkar ej annat)

Underbar teater, underbart sällskap, underbar kebab ^^

En bok på turné

Alla dessa fördömda kedjemeddelanden! De finns överallt, och de kan bli väldigt jobbiga med tiden. Tidigare kom dessa med snigelposten, tro det eller ej, men den traditionen har sakta dött ut då tekniken utvecklats och internet blivit allt vanligare.

Jag läste en gammal, men rolig bok häromdagen, "konsten att fånga en man." av Cathy Hopkins med illustrationer av Gray Jolliffe. Den är fullspäckad med humor, och med tanke på att den bara är 95 sidor lång så är den allt annat än svårläst. Där tas upp hur man agerar lockbete, vad olika typer är intresserade av, hur man verkar intressant/klok samt om männens sexfixering. alltsammans varvas med passande skämt och citat som t.ex. minidialogen
"Hon: Jag har hört allt om hur du är i sängen...
Han: Asch, det är väl inget...
Hon: Nej, det är precis vad jag hört."



Jag vill att andra skall få ha roligt åt denna bok, så jag kommer att skicka vidare den som ett kedjebrev, fast från person till person istället för via posten. HUR man skickar vidare är smaksak, men det behöver inte kosta något.

Hur tror ni att det kommer att gå för mitt lilla påhitt?

Stämnings låt!


Tomtar på loftet

Nu börjar tomte säsongen sätta in och man börjar stressa före julen, desto yngre man är, desto längre bort är julen, desto äldre man är, desto mer att göra har man (till en viss gräns)Detta inlägg är kanske inte så passande för alla, men det finns på google så...

Ah, du ljuva jule tid, då stress och kaos råder.....

Jag har en liten, tradition kan man väl säga. jag googlar julrelaterade ting när jag har tråkigt. Väldigt facinerande vad folk lagt upp på nätet, som ni kan tänka er finns det mycket....mindre rumsrent än man skulle tro.

Sådant här har folk hittat på, en del roligt, annat sjukt, mycket meningslöst;

He´s making a list. Checking it twice. Gonna find out who's naughty and nice. Santa Clause is comi.. aww, too late.





För allas skull, låt inte barn ha tillgång till google!

Hasarder att vara medveten om nu i juletid

Inga större introduktioner här, rakt på sak alltså;

Hemma; stress, öppen eld (ex. ljus),snubbelfara,istappar, städmani, höst deppighet, halka, glömda vinterförberedelser, ovattnade blommor, omkring virrande ungar, dåligt gömda julklappar, glömda julklapppar, lik i garderoben, pynt

skola/jobb; prestationsångest, deppighet, stress, julrelaterade tillställningar, halkfara, snö överallt...... snöbadning, snöbollar, istappar, prov, arbete, arbets-, skolkamrater, alkohol, droger, tobak,

Trafik; snor halt, falskt före, snö, andra i trafiken, alkohol, droger, stress, telefon, oobservanta idioter

Övrigt; livet, "ei elämästä selviä hengissä"= ingen kan överleva livet

Hej på er!

Jag har tagit "ledigt" veckoslut från bloggen, har inte ens varit på nätet!

Tecknings arbetet närmar sig sitt slut, inlämning imorgon...... STRESS. Det blir 3 bilder istället för 5.

Har inte ätit mycket idag, en kopp te, en kopp kaffe, 2 dl pyttipanna och lite choklad.......mums. Börjar må aningen illa så småningom.

Har varit till pappa, farsdag ni vet.


Hörs mera i morgon, Ha en trevlig fortsättnbing på kvällen allihop!

17månaders barn dödades genom misshandel.

Lilla Baby Peter blev en världskänd unge på en kort tid, tack vare e grym behandling som ledde till hans död.

Barnet som blev misshandlat i olika tillfällen. Levde en del av sitt liv med ryggraden av, tänder inslagna i munnen, flera brutna revben osv. ingen ingrep trots att socialarbetare kollade flera gånger.



Baby P, som barnet också kallas hette Peter Connelly. Han föddes i England och dog vid 17 månaders ålder. Under en period på åtta månader fick Peter över 50olika skador. Under den perioden hade flera social- och hälssovårds inriktade personer träffat pojken, utan att göra något.

Mamman Tracy Connely flyttade ihop med en man vid namn Steven Barker. Peter besökte sjukhuset många gånger pga sina skador, och blev omhändertagen av familjevänner under korta perioder.

Den 3 augusti, 2007, blev ambulansen kallad hem till Connellys hus. De fann Peter död, alldeles blå. Efter återupplivningsförsök togs Peter och Tracy Connelly till sjukhuset. De dödförklarade honom 12.20pm. Undersökningar om hans död avslöjade hemska saker. De hittade tänder i hans mage, han hade blivit slagen så hårt att tänder lossnat och han svalt dem. Hans ryggrad var av, han hade flera brutna revben, hans fingertoppar hade skurits av och hans naglar hade dragits ut samt otaliga andra skador både på skallen och kroppen.


Dessa bilder är "rekonstruktioner" av hur Peters skador såg ut vid hans död.

Steven barker hade misshandlat lilla Peter om och om igen, torterat honom tills han dog. Barker har också blivit dömd för våldtäckt av en 2 åring. Under hela tiden hade Peters mamma inte brytt sig om honom. Då ambulansen kom, hade hon stått och sminkat sig, utan minsta ledsna min.

Av vänner till familjen har man fått veta att de "kamouflerade" Peters blåmärken med sylt eller choklad då de tog bilder eller liknande. Peter fick ligga dagar i sin säng, utan att de bytte blöja på honom. Barkers flickvän på sidanom (15 år) berättade att de hade varit på promenad i skogen, Peter hade inte kunnat gå eller krypa så Barker slängde honom i barnvagnen. Då var Peters ryggrad av.



Abort, do or dont?

Abort har varit ett känsligt ämne sedan tidernas begynnelse. Kvinnans främsta uppgift var att få barn och ta hand om dem och hemmet, medan mannen skulle se till att maten fanns på bordet.

Nu har den bilden ändrats, men det har väckt en allt större diskussion om att avbryta graviditeten.

moraliskt är det en svår fråga, Abort är att föredra då; Barnet inte är önskat, föräldrarna är oförmögna att ta hand om barnet, barnet har fått sin början genom våld, barnets fysiska och psykiska välmående är i en stor fara.
Abort skall inte utnyttjas som preventivmedel! Abort är tillåtet till en viss ålder, Mammans rätt att bestämma.

Varför tycker jag att man skall ha rätt att göra abort?

om du blir våldtagen och blir med barn, påminner inte barnet dig om våldtäckten varje gång du ser på det? Börjar du inte då behandla barnet på ett annat sätt? Förr eller senare kommer barnet att få veta, och det är inget trevligt att höra. Ett oönskat barn behandlas illa, det får inte all den kärlek det har rätt till. Föräldrar som inte kan klara sig själva eller sitt barn (ex. extremt unga föräldrar, ansvarslösa föräldrar) kommer troligtvis att vansköta barnet. Om man skall ta emot ett nytt liv i form av ett barn, så måste man sköta det enligt de lagar och rättigheter som gäller för barnet. Barnet har rätt till ett hem där det känner sig älskat.

Ni som säger "det är att ta ett liv" säger att det är mord. Men ett liv är inte verkligen "ett liv" förrän det kan klara sig själv, tills dess är det en parasit som lever av mamman. Barnet skall inte behöva lida under ansvarslösa föräldrar, de skall inte lida för sina föräldrars val, bättre då att det förblir ofött. Googla Baby P, barnet som blev ihjälslaget, som torterades under hela sitt korta liv, så förstår ni vad jag menar. Barn förtjänar ett ordentligt liv!

Kom ihåg, jag säger inte ja till alla former av abort, det finns kriterier som att det inte får vara i preventivmedels syfte man gör det och liknande argument. Allt för barnets fysiska och psykiska välmående, efter att det passerat gränssen mellan parasit och barn.

Barnet som blev misshandlat i olika tillfällen. Levde en del av sitt liv med ryggraden av, tänder inslagna i munnen, flera brutna revben osv. ingen ingrep trots att socialarbetare kollade flera gånger.

In memory of little baby Peter, rest in peace, knowing that you dont need to live with it anymore.

Barn förtjänar inte sån behandling som baby Peter.

Från internet till rl förhållande!

Träffade en typ på nätet.
Ganska gosig måste jag säga, ingen bild, bara text.
Vi böt telefonnummer. SMSade lite, vågade inte ringa.
Jättedålig bild.

Träffade honom helt i misstag. Han cyklade med sin mammas lila cykel. Min mamma var med tyvärr.
Vi började ringa oftare, SMSade helatiden. Enorma räkningar.

Han kom till mig för första gången, någon timme, kastade gräs/gåsavföring i munnen på mig!!
Skratt...

Katastrofalt möte med min pappa. Olyckligt slut.

Vi kunde inte låta det vara. Blev allt närmare varann

Utvecklas i vårt förhållande, kan prata om allt nuförtiden. jag menar ALLT!

Nu har vi snart varit ihop i 3 år. 1000 dagar sen vi blev tillsammans infaller på min 18 årsdag!

Min sötnos.



Har du/har du haft ett komplicerat förhållande?

människa=djur

Hur definierar du en människa?

Vad skiljer människor från djur?


Min åsikt är att människor ÄR djur.


Hur resonerar du din åsikt?

Jag vill gäna veta hur ni tänker om det här.
Kanske ni kan övertala mig att tycka som ni?

Om du vill veta varfför jag tycker som jag gör, kommentera, så säger jag kort hur jag tänker ;p

Nyheter som fångar .....

...mitt intresse idag!

30 ton strömming utbrett över en väg! Lastbil föll omkull pga. svart is. på 250 meters avstånd är det 20-30 cm djupt strömmingshav. Stanken kommer att locka rovdjur och fåglar.




Studeranden har ett nytt projekt i Esbotrakten. De bygger Finlands första satellit med hjälp av folk från andra organisationer. Iden är att studerande själva skall bygga och testa satelliten som är litet större än en mjölkburk och väger 3kilo.


Egnahemshus ägare blev grundligt överraskad på lördags kvällen i huvudstadstrakten. Då husägaren skulle lägga sig var sängen redan upptagen av en helt främmande man.


Katt, Hund, gnagare

Visst är det så att djurägare överlag är väldigt "överbaskyddande" ibland. Det är som att ha barn, man städar efter dem, ger dem mat, ser till att de inte äter något opassligt och att de inte gör sig illa. Man vill vara deras värld. enda skillnaden är att det är lättere att ignorera djurens behov. Men barnen växer upp, de börjar trotsa en och söker sig ut ur sitt trygga hemma atmosfär, till sin egen värld.

Djurägare är också väldigt olika beroende på hurdana djur de har, det varierar från djurens personlighet samt djurarten.

Är du en katt eller hund människa??  eller kanske något annat?

Limerick humor!

Har du hört om limerickar? de är sjukt roliga, som vitsar i diktform, helst med en fläkt av snusk!
det finns några "kriterier för att det skall räknas som en limerick:

-En limerick ska ha fem rader och rimschemat A A B B A

-Första raden bör sluta med ett geografiskt namn

-innehållet bör vara ekivokt eller innehålla en oväntad knorr

ex.

Det var en ung flicka från Gränna
som sin stjärtmuskel så kunde spänna
att hon i detta hål
kunde strypa en ål
och till och med vässa en penna.




Två nunnor som var hos von Schewen
om natten besöktes av greven.
Nästa morgon man hör
dessa nunnor i kör
sjunga tvåstämmigt "Penis from Heaven".


Det hände i lustgården Eden
att Eva fick se den och gned den.
"Adam! Vad har jag gjort?
O, den växer så fort.
Det är något underligt med den!"


Det var en ung kille från Götet
som var så enormt bakom flötet
att när tjejen hans sa:
-Byta ringar vi ska,
då skifta han däcken, det nötet

En stripteasedansös i från Åre
tyckte om att va fin uti håret.
Hennes skidåkning blev
dock konstig och skev
ty papiljotterna kittla mot låret.

En lat man ifrån Magelungen
han satt på en sten bort i dungen
Han kved: Åh, jag dör!
Jag fråga: Varför?
Det gör ont, för jag sitter på pungen!

En jättelik kvinna i Rinne
blev kär i en kortvuxen finne.
Han gick på passionerat
men hon sa irriterat:
- Hördudu lille plutt, är den inne?



Alla är härifrån! Hoppas ni finner dem lika roliga som jag gör!

Min sötnos

 


Ungas depression sopas under mattan!

Som ni kanske minns så har många skolskjutnings fall ägt rum för ett tag sedan. Det spred sig som en epidemi.

Man skyller på att eleverna varit mentalt sjuka eller störda, men felet bör absolut inte skyfflas över på dem! De efterföljande undersökningarna var många, alla sökte en ny syndabock när de förstått att barnen inte mått bra. Alla fick en del av slagget. Familjen, samhället, regeringen, skolan, internet osv.


Vems fel är det att barnen glöms bort?

Vi lever i en allt stressigare värld, mina medmänniskor. I gymnasiet skall allt mer information klämmas in i kurser, under samma tidsperiod som förr. Barnen utsätts för mobbning och prestationspress. Då har alla rätt att tala ur sig, få ett utlopp för all stress. Det är inte deras fel om de inte orkar med trycket.

Med tanke på de årligt återkommande visiterna hos skolhälsovårdare och kurator tycker jag att det är konstigt att ingen märker dessa förändringar.
Själv blev jag "tvingad" till skolkuratorn efter att jag bröt ihop mitt under skoldagen. Det var inte särskilt trevligt. stressen med studier och kaotiska hemmaförhållanden rev mitt sinne i bitar. Nå, kuratorn ja, hon är ganska ung till utseendet och är vänlig och så. jag gick dit mellan 1-2 gånger i veckan, ända tills jag fick nog. En dag gick det helt enkelt upp för mig att jag kände mig värre när jag kom därifrån än då jag for dit.

Nu i efterskott när jag ser tillbaka så vet jag varför. Hon är inte riktigt kompetent. Hon gjorde samma tester varje gång (alltid med deprimerande resultat) hon hörde inte på vad jag sade henne, och hon sa hemskt fel saker. Jag berättade att jag bara kan tala med mina kompisar om mina problem eftersom hemma situationen var som den var. Hennes råd var att jag skulle sluta prata med mina kompisar eftersom de kanske tycker att jag är jobbig...

Om man har en vän, väntar man sig att man kan prata med denne eller hur? Det kan jag!

En annan av mina bekanta, som är nykterist av tro, var med om något hon fann traumatiskt under en fest med fulla klasskamrater. Hennes kurator gav rådet att börja dricka alkohol så hon skulle förstå hur man tänker när man är påverkad. Jag börjar starkt tro att något är fel här!

Efter alla dessa skolskjutningar var det på högsta plats att det skulle se professionellt ut, man började med extra kuratorer och psykvård i skola och å jobben. Men hur har det hela ändrats nu? Det var en tillfällig spurt för ungas mentala hälsa, men nu dalar intresset igen.

Depression bland unga är inget att leka med. Om det pågår länge är risken för självmordsförsök och bipolär sjukdom i hög grad en fara att räkna med!

Slut fakta. ca 8 av 10 flickor är lätt deprimerade, samma siffra hos pojkar är 4 av 10. det finns en hormon som påverkar hur mottaglig man är för stress relaterade problem, pojkar lider därför mindre av det än flickor.  Däremot är antalet självmord större hos män.

Ignoreras pojkars depression?


Du borde aldrig ha blivit Pappa-epidemin

Hur många är de egentligen som ser på sin far med den där lilla glimten i blicken? Den som blottar alla känslor? Känslor om svek och förakt? Varför var du inte där för mig?

I en diskussion om roller i familjer och hur våra föräldrar påverkar oss kom det fram att få av de jag kände har ett "normalt " förhållande till sin far. Många föräldrar jobbar på kryssningsbåtar eller liknande och spenderar vart annan vecka till sjöss, "Jag har egentligen känt pappa i halva mitt liv, en vecka i taget" var det en som sa.

De flesta har just ingen kontakt med sina pappor, och en del har brutit kontakten helt. Man växer upp och tänker "min pappa är bäst i världen" men med tiden så ser man Jekyl and Hyde fenomenet. Det har visat sig att det finns ett samband med skiljda föräldrar och odrägliga farsfigurer i den här kompiskretsen.


Jag har, med tanke på dessa diskussioner, kommit fram till att det vi anser som normalt egentligen är ett ideal, så som man vill att det skall vara.

Det finns män där ute som är underbara pappor, men det finns de som borde ha fått mera undervisning i preventivmedel.

Oberoende hur usel du än är på att vara pappa, följ i alla fall dessa regler:

-hota aldrig, och bruka aldrig våld mot dina eller andras barn

-Barnets behov kommer alltid först

-Ge barnet möjlighet att prata med någon annan vuxen som kan hjälpa

Gör åtminstone det, så kanske ditt barn kommer att kunna förlåta dina brister, å tänka på dig som sin far i positiv mening.

Innehåller: lögner!

Hah, inget att reta upp sig på i normala fall, men om man har "håltimme" i lite på 3h så duger allt.

Har ni sett på innehållsförteckningar någon gång och sett att den lilla texten inte kommer överens med den stora på etiketten?? Det har jag.
Vi var ett kompisgäng till butiken, köpte olika sorters Alkoholfri cider ( lite på 2 månader, sen e jag 18) inget speciellt med det! men när vi skulle betala fick vi veta att en av burkarna innehöll alkohol, TROTS att det stod ALKOHOLFRI med stor text på etiketten.....Det var rena lögnen. Tänk hur jobbigt det blir för personalen i butikerna att måsta kolla varje burk? Fy va fult alltså!

Ett annat exempel var i skolan. Drick-yoghurt. Enligt etiketten var den fettfri, enligt innehållsförteckningen långt ifrån.

Sen har vi idiotsäkra innehållsförteckningar: Nöt-choklad med hela nötter-kan innehålla spår av nötter....fniss... Samt myrgift-varning, innehåller gift.....

ja-a jag antar att det jämnar ut sig i längden!

Har du lagt märke till det??

Tävlingar pågår!!!

Men har du sett en, så har du sett alla. Har just kollat runt lite på blogg.se, kom på att alla tävlingar är tämligen likadana!!! Ni som tycker om att ordna tävlingar, här är några unika ideér!!

Vem spammar mest?

Vem skriver längsta kommentaren?

Vem skriver längsta meningen?
(hade den i skolan, jag vann men en A4 sida med text i en mening)

Vem är den sista som kommenterar?
(deadline rekomenderas)

Vem skriver det elakaste berömmet?

Snuskigaste skämtet?

Värsta stavningen så man ändå förstår meningen?

OSV!

Har du förslag på nya tävlingar som är lite annorlunda än de vanliga?

Vad till behöver jag?

Nu kanske det verkar som en bra början till en givande diskussion om dagens konsumerings centrerade samhälle, men den här gången blir det inget sånt.

Nej, jag tänkte bara skriva om dagens tankenöt. Konst projektet framskrider långsamt, men idag har jag köpt nya tillbehör, ett stort ritblock och ett vanligt, blyertspennor i olika tjocklekar samt suddgummi. Jag får nya ideér nu och då, och nu surffar jag på slöjd-detaljer dä det finns ett ganska stort utbud av det mesta egentligen!

Nu är akvarell färger, och annat trevligt beställt, väntar redan på att prova allt!!





...


Huvudologi!

Huvudologi (bekant uttryck från Terry Pratchetts böcker) är konsten att använda sitt huvud.
I vissa områden har denna konst helt dött ut, eller begränssar sig till vissa rutiner, oftast inlärt av föräldrar.
Visserligen kan Huvudologin hoppa över några generationer, för att spontant blomstra upp i en senare generation.

I vissa sammanhang är huvudologin nära att bli utrotningshotad, oftast i samband av överdådigt alkohol missbruk som gör huvudologins levnads områden obeboerliga. Men ochså runt väldigt unga, och väldigt gamla individer förekommer brist på passande områden som huvudologin är anpassad i.

Brist på huvudologi har visat sig i form av bortskämda barn, bristfällig hänsyn för andra i omgivningen samt respektlöshet mot naturfenomen m.m. Hittills har brist på denna konst lett till miljontals dödsfall per år.

Trots den gråa framtid som skymttar i horisontten har vidsträckta planer för räddningen av huvudologin tagits i bruk. Undervisningens kvalite har ökat och informationen har fått allt snabbare vägar att nå användaren.

Hur är det med din huvudologi?

En vän i nöden, en vän till döden

Jag vill passa på att tacka mina vänner för allt de gjort och inte gjort under den tid vi kännt varandra.

Hur ofta tackar man sina vänner egentligen? Nu menar jag inte att man tackar för att de räckt över sockret eller liknande, jag menar att man tackar för deras existens.

Jag har nog alldrig gjort det riktigt ordentligt, så:

Tack för att ni finns där för mig, till och med när jag behöver er som minst!

Tack för att ni finns där för mig, även då jag förtjänar det som minst.

Tack för att ni finns där för mig, fast jag ibland inte vill det.

Tack för att ni finns där för mig, och tvivlar på mitt ord.

Tack för allt ni gör och vägrar göra.

Tack, ja tack för att ni finns!

Argumentering är en konst..

Ja, alla med någålunda jämnåriga syskon har garanterat fått öva sig i argumenteringens ädla konst. Med andra ord att strida.

Du har kanske märkt en skilnad från yngre år då "argumenten" gick ut på att skuffa, nypa eller gå och skvallra till mamma, om inte så undrar jag allt hur gammal du är.

Ett faktum är att argumenten, och konsten att argumentera, blir bättre med undervisning. Inget konstigt med det, man lär sig ju nya saker, tar reda på mer och man diskuterar mer.

Och man slipper, bevisligen, långt med argumentering, googla diktator.

RSS 2.0