Nu börjar det på riktigt!

I konstklassen har det varit ganska lugnt, ända tills nu. Nu börjar arbetet "berätta med bilder" på allvar.

Jag har valt att påverka mina medmänniskor, budskap...ingen aning, mening=att väcka tankar och diskussion. Arbete... könsroller i yrkeslivet.

Jag kommer att rita 5-6 bilder med män i "kvinnojobb" och tvärt om. Kommer att bli riktigt kul tycker jag. Jag har redan några ideer, yrken som verkar bli aktuella är lastbilschaufför, barnträdgårdslärare, städare...... men jag skulle gärna ta emot fler tips.

lägger in några skisser när jag har tid^^ måste skriva klart en synopsis och planera när jag skall göra vad^^


da svidanja!

Brandman lät familjen brinna inne!

Situation; "Brandman, ledig för tillfället, befinner sig i ett brinnande höghus påväg upp för trappan. Av erfarenhet vet han att han inte hinner få ut alla ur höghuset, han måste välja om han räddar sin fru och barn som finns i ena lägenheten i huset, eller några andra människor som finns i en annan lägenhet precis intill."

Vilka skall han rädda? Vad är rätt?

Handling 1; Brandmannen räddar sin familj, just när de hinner ut faller huset i bitar. Grannarna brinner inne.

Resultat 1; Brandmannens subjektiva tänkande leder till en medie fars; "Pappa räddar familj från säker död", "Brandman dömmer grannar till döden" Han kommer att dömas som egoist av många och kommer att stämplas för resten av livet med vetskapen om vad han gjort. Grannarnas eventuella familjer kommer antagligen att dra honom inför rätten. "brandmän skall tänka objektivt, vem är troligare att överleva?"

Handling 2; Brandmannen störttar in i grannarnas lägenhet och får ut dem i sista stund, förrän hans fru och barn ens hinner reagera har huset rasat samman med dem inuti.

Resultat 2; Brandmannens insats börjar fort tolkas på olika vis i medierna "Pappa lät fru och barn dö i storbrand", "Brandmannen räddade sina grannar, familjen omkom i eldsvådan" Brandmannen lever med ångest över sin familjs död, sörjer ensam.

I dagens läge är det inte så lätt att välja, men det finns några hål i teorierna. Han skulle kunna ropa åt familjen OCH grannarna att det brinner och de måste slippa ut genast. De skulle kanske inte tro honom, och ingen hinner ut. Eller så får familjerna panik, och yrar omkring tills huset störttar ner över dem.

Hur skulle du göra?

Åldringar i fängelset, straff fången i åldringshem!

En vän till mig sa en ganska klok sak häromdagen, "Varför kan vi inte spärra in straff-fångar i åldringshem, och släppa åldringarna till fängelsen istället?"

Straff-fångar har rätt till visst antal måltider om dagen, de får se på tv i "cellen" beroende på ort. De har regelbundna motionstider och så vidare.  Medan våra kära mor och farföräldrar ligger övermedicinerade i halv koma hela dagarna inne i rummen, ses till med nån timmes mellanrum och ligger ibland totalt isolerade från andra, det mesta på grund av personalbrist och dålig ekonomi.

Optimalt vore ju att de som behöver hjälp och stöd får det på ett sådant sätt som passar dem, men detta sätter ännu högre stress på personal och familj. Åldringshem idag har blivit ett ställe att invänta döden, inte att leva livet fullt ut, men hur kan detta bli bättre då flera innom åldringsvården jobbar under extrem stress p.g.a. personalbrist.


När blev åldringarnas människovärde lägre än hos mördare och våldtäcktsmän?


Är en högre ålder och försvagad hälsa ett tecken på sänkt människovärde?


RSS 2.0